Hur du handlar i matvaruaffärer.
Det blev ingen Egyptenresa :(    De ställde in alla flyg till Egypten i sommar. Får se vart det bär nu då.

Detta stod på en lapp i fikarummet.


Hur du handlar i matvaruaffärer.

Regel nr 1.
När du står i kön till snabbmatskassan, försäkra dig om att alla varor är inslagna i kassan och nerpackade i kassar innan du börjar söka efter plånboken.

Regel nr 2.
När du står i kön till Max-10-varor-kassan och har mellan 12-20 varor, fråga alltid expediten om det är okej. Om han säger ja, kommer människorna bakom dig i kön att bli arga på HONOM, inte på dig. Om han säger nej, så kan du bli arg på honom. i vilket fall som helst vinner du!

Regel nr 3.
Spara alla femtioöringar och lägg dem i botten av din handväska. Detta så att du, när du står i kön till kassan, slipper bli generad över att stå länge och söka efter dem

Regel nr 4.
Tala ALLTID om för expediten skälet till varför du väljer plastkasse eller papperskasse. Expediter är av naturen väldigt nyfikna. Så skulle du inte tala om för den varför du väljer papper före plast, så kommer expediten ligga vaken nästa natt och undra varför du inte valde plast.

Väljer du att inte ta någon kasse alls så missa inte att berätta varför, berätta också gärna hur många kassar du har hemma i en låda som knappt går att stänga.

Regel nr 5.
Om expediten frågar dig om du vet priset på en vara, och du inte vet det, säg då att den kostar "20-någonting" eller "30-någonting". Expediterna älskar detta eftersom de inte får använda sina NÅGONTING knappar så ofta.

Regel nr 6.
Lyft alltid upp alla saker på bandet. Fundera inte på om det kan finnas något annat sätt för expediten att slå in ett flak öl eller liknande. Lägg gärna upp det sist av dina varor på bandet. På så sätt kan du sedan skylla på expediten  när din sallad och andra ömtåliga saker blir mosade på andra sidan bandet när flaket med öl åker ner på bandet. ( Förgivetvis lägger du ju alltid upp det som du är mest rädd om först )

Regel nr 7.
Känn dig fri att fråga din expedit om allt du skulle kunna tänkas vilja veta. Alla expediter är experter på att laga precis den maträtt du tänkt dig samma kväll. De kan tala om för dig vilken som är den bästa restaurangen i trakten. Eller vilket vin du skulle tänkas tycka om eller vad som helst annat du skulle behöva veta om livet.  Trots allt vet ju alla ett de där expediterna är smarta!

Regel nr 8.
När du väntat i kassakön i ett antal och det tillslut är din tur, se då till att tala om för expediten att det behövs fler öppna kassor. Han kommer då säkerligen att se till att det finns massor av öppna kassor nästa gång.

Regel nr 9.
När expediten hälsar på dig och undrar hur du mår , känn dig inte pressad att svara. Trots allt så måste expediten vara artig, det måste inte du.

Regel nr 10.    Hur ofta hör vi inte denna!!!!???
När det är lugnt i affären och bara en kassa är öppen, se då till att fråga expediten vilken kassa som är öppen. Du vill ju inte ta risken att gå fel.

( Får du till svar att det går bra att ta kassan där grinden är öppen och stängt skylten saknas ställ dig då på andra sidan där grinden är stängd och börja packa upp dina varor.Lägg gärna till en kommentar om att det vore lättare för dig om expediten öppnade grinden )


                                                                                                   Klockrent!


Kommentarer
Postat av: Malena & PimPim

Hej på er!!

Tack för en trevlig träningskväll i tisdags. Lycka till på söndag. Ska hålla tummarna för er!KRAM

2008-11-06 @ 10:58:22
URL: http://www.bowmore.dinstudio.se
Postat av: Karin

Vart ska ni istället nu då?!Och du, jag kper en extra burk imorrn då så jag har en att slå i skallen på dig. :o)

2008-11-06 @ 11:27:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0